Close to My Heart handler om kjærlighet

Close to My Heart handler om kjærlighet

Close to My Heart var det første navnet Siv tenkte på da hun skulle navngi hennes nye brand. Det falt henne naturlig da hun tenkte på landet Nepal som hun elsket, og hennes kjæreste datter Mia som står henne nærmest her i livet.

Her er Mia og Siv sammen i Nepal, en reise de begge minnes med stor glede.

– Close to My Heart handler om kjærlighet. Da jeg først startet Close to My Heart var målet å gjøre dette fordi det var veldig gøy, kunne bli gøy i fremtiden, og fordi jeg klarte det. Hele opplevelsen har vært full av mestring, vennskap, kjærlighet og evnen til å reise seg hvis en faller. Jeg hadde likevel aldri drømt at Close to My Heart skulle bli det som det er i dag, og jeg har et mål om å vokse enda mer, forteller Siv.

Mia fikk opplevelser for livet, her deltar hun med å dele ut sanitetsbind på en skole i Kathmandu, i regi av Pads for School.

Siv forteller åpenhjertig at hennes lidenskap for Close to My Heart handler mye om mestringsfølelse. Markedet forandrer seg hele tiden, og hun synes det er avgjørende å ikke gå på kompromiss med merkets DNA. Å velge fibre, stoffer og farger som ikke bare treffer trendene, men som også skal tåle tidens tann er utfordrende, men helt essensielt for å opprettholde imaget som Close to My Heart har opparbeidet seg gjennom 12 år. Det blir tøffere og tøffere å være produsent av klær, og flere kjeder vil kjenne på et trykk når ulike EU-avgifter innføres blant annet på bruk av syntetiske fibre, transport av varer og mye mer. 

På grunn av sitt engasjement for å unngå overproduksjon, så er kvalitet ekstremt viktig for Close to My Heart. Men hun har også iverksatt et ekstra tiltak: ved å redusere fire kolleksjoner til to kolleksjoner bidrar hun også til at klær rekker å bli utsolgt før det lanseres en ny sesong med nye kolleksjoner. I tillegg åpner hun opp for reparasjon av for eksempel strikk produsert i Nepal. 

– Det er altfor mye som kastes på grunn av en løs maske! De flinke folkene i Nepal reparerer det på et blunk, og det blir med meg i kofferten frem og tilbake når jeg besøker Close to My Hearts hjemland, sier Siv med et stort smil.

Kunstnerne Siv har dannet et godt forhold til gjennom mange år, er blant dem hun gleder seg til å møte når hun vender tilbake til Nepal.

– Jeg er veldig takknemlig for hvor godt det har gått fra da jeg valgte å «hoppe i det» til i dag. 

Men det er ikke utelukket takket meg, gjennom årene har jeg hatt fantastiske medarbeidere som alle har bidratt til suksessen. Og de som ikke lenger er i mitt firma har alle fått gode jobber i andre firmaer! Det er godt å tenke på. Det er likevel utfordringer innen blant annet reguleringer og lover fra EU som rammer både meg og andre i bransjen. Dette er reguleringer som egentlig er veldig bra for miljøet. Likevel kan det fort bli utfordrende for mindre aktører å tilfredsstille de ulike kravene, når man vil arbeide for produksjon og skape arbeidsplasser i for eksempel Nepal, sier Siv og avslutter:

– Motstandsdyktigheten til det nepalske folket imponerer meg, og jeg prøver å leve etter deres samme overbevisning om at vi kan reise oss etter en utfordring. Når jeg klarer å mestre de utfordringene som kommer min vei blir jeg bare mer engasjert og inspirert til å skape mer av de plaggene vi alle kan klemme tett inntil hjertet vårt.