Historien om et skjerf

Historien om et skjerf

Det norske klesmerket Close to My Heart er født i Nepal.

Siv Katralen, hoved designer og eier av merket, var på klatretur i Himalaya i 2011. Hun ble totalt forelsket i både menneskene og landet, og med hjelp fra hennes Sherpa fant hun hennes første produkt. Dette var et cashmere skjerf, nå velkjent som Mie og Mie Grand. En liten familiedrevet bedrift i hjertet av Kathmandu ble gitt produksjonen av skjerfene som i dag henger rundt halsen på tusenvis av kvinner i alle aldre. 

Fra den beskjedne starten i 2011, har Close to My Heart vokst til å bli et veletablert klesmerke i Norge. Vi er stolte av å ha noen av landets fineste butikker på vår kundeliste.

Alle skjerfene farges med håndkraft i store gryter.

Alle skjerfene våre farges med håndkraft i store gryter. 

Med fokus på kvalitet prøver vi å produsere så mye som mulig i Nepal. Mesteparten av våre vakre strikkeplagg vil alltid bli laget der, så lenge vi kan garantere for kvaliteten. 50% av vår produksjon kommer fra Nepal, noe som genererer hundrevis av arbeidsplasser hvert år. Siv besøker fabrikkene jevnlig og møter både eierne og arbeiderne. Det gir oss en god følelse å vite at våre fabrikker respekterer og setter pris på arbeiderne, spesielt kvinnene.

Her lages Aisha Sweater på håndstrikkemaskiner

Her lages Aisha Sweater ferdig på linking-maskiner.  

Siv har vært involvert i flere NGO prosjekter i Nepal, mest på grunnlag av å gi tilbake til dette flotte landet, men også fordi det gir en positiv innvirkning på hennes liv. Arbeidet fortsetter med fokus på kvinners rettigheter og utdanning.

NGO prosjektet Pads for School: Close to My Heart har sydd og delt ut over 17 000 sanitetsbind til jenter i Nepal

NGO prosjektet Pads for School: Close to My Heart har sydd og delt ut over 17 000 sanitetsbind til jenter i Nepal 

Vi produserer også i andre land og fokuserer så godt det lar seg gjøre på bærekraftighet. Det er utfordrende å få til dette, men vi kan alle gjøre noe. En ting vi alle kan gjøre er å handle mindre og fokusere på kvalitet fremfor kvantitet.

Inspirasjonen til Close to My Heart finner vi både i dagliglivet her hjemme i Norge og i Nepal. Vi streber alltid etter å tilby et stort utvalg farger i kolleksjonen vår, og de sterke fargene er inspirert av Nepal. Vi er en gruppe kvinner som jobber sammen med forskjellige liv og interesser, men deler den samme lidenskapen for god kvalitet og mote.

Våre plagg må alltid være av god kvalitet, flatterende og laget for å vare.

Vårt mantra er #madewell, som summerer hva vi ønsker å oppnå.

Merkenavnet sier alt: Close to My Heart - det er inspirert av Siv´s kjærlighet for sin datter Mia, og selvfølgelig hennes kjærlighet for Nepal og det nepalske folk.

Vårt DNA = Nepal 

Siv Katralen, eier og hoved designer hos Close to My Heart

Siv Katralen, eier og hoved designer hos Close to My Heart