Et vennskap gjennom mange år

Et vennskap gjennom mange år

Et vennskap gjennom mange år

Close To My Heart er en bedrift med et bankende hjerte for kvinners vilkår og rettigheter, og ikke minst samhold. I takt med med dette, finnes det ingenting mer inspirerende enn å høre historier om vennskap og samarbeid mellom kvinner. Helle og Helene er barndomsvenninner, og ser ut til å ha knekt koden for hvordan ærlighet, lojalitet og en god porsjon humor har dannet grunnlag for et evig spirende vennskap.
 
Vi kunne ikke la sjansen gå fra oss, og har stilt denne inspirerende og sprudlende duoen noen uhøytidelige, men allikevel veloverveide spørsmål om starten, verdier og fremtiden for deres vennskap.

Helene (t.v.)
Alder: 52 i dag, HURRA!
Yrke/bakgrunn: Smykkedesigner/Regnskap
Familie: Mann, barn, svigerbarn og barnebarn

Helle (t.h.) 
Alder: 52
Yrke/bakgrunn: Administrasjonssekretær
Familie: Mann og ett barn på 22 år.

Kan dere fortelle om de første minnene dere har av hverandre?

HELLE

- Vi møttes 1. skoledag, men jeg husker ikke Helene noe spesielt da. Alle var vel litt redde denne dagen. Det jeg husker med Helene var at hun kunne løpe langt, veldig fort. Og så har jeg et minne om at hun var tidlig ute med å få hvite skinnmokasiner med brodert indianerperlemønster, noe som var superkult i 4. eller 5. klasse. Men det var på ungdomsskolen at vi virkelig knyttet bånd og fant hverandre. Man kan vel egentlig si at fundamentet for vennskapet ble bygget på felles interesser som gutter og smugrøyking.


HELENE

- Vi gikk i samme klasse de første 9 årene på skolen, det er så langt tilbake at jeg ikke har noe tydelig minne fra starten. Det var ikke vi to som var typiske «bestevenninner» på barneskolen selv om vi selvfølgelig hang sammen av og til. Det var først på ungdomsskolen at vi fant ut av vi virkelig var «knoll og tott».