Et vennskap gjennom mange år

Et vennskap gjennom mange år

Close To My Heart er en bedrift med et bankende hjerte for kvinners vilkår og rettigheter, og ikke minst samhold. I takt med med dette, finnes det ingenting mer inspirerende enn å høre historier om vennskap og samarbeid mellom kvinner. Helle og Helene er barndomsvenninner, og ser ut til å ha knekt koden for hvordan ærlighet, lojalitet og en god porsjon humor har dannet grunnlag for et evig spirende vennskap.
 
Vi kunne ikke la sjansen gå fra oss, og har stilt denne inspirerende og sprudlende duoen noen uhøytidelige, men allikevel veloverveide spørsmål om starten, verdier og fremtiden for deres vennskap.

Helene (t.v.)
Alder: 52 i dag, HURRA!
Yrke/bakgrunn: Smykkedesigner/Regnskap
Familie: Mann, barn, svigerbarn og barnebarn

Helle (t.h.) 
Alder: 52
Yrke/bakgrunn: Administrasjonssekretær
Familie: Mann og ett barn på 22 år.

Kan dere fortelle om de første minnene dere har av hverandre?

HELLE

- Vi møttes 1. skoledag, men jeg husker ikke Helene noe spesielt da. Alle var vel litt redde denne dagen. Det jeg husker med Helene var at hun kunne løpe langt, veldig fort. Og så har jeg et minne om at hun var tidlig ute med å få hvite skinnmokasiner med brodert indianerperlemønster, noe som var superkult i 4. eller 5. klasse. Men det var på ungdomsskolen at vi virkelig knyttet bånd og fant hverandre. Man kan vel egentlig si at fundamentet for vennskapet ble bygget på felles interesser som gutter og smugrøyking.


HELENE

- Vi gikk i samme klasse de første 9 årene på skolen, det er så langt tilbake at jeg ikke har noe tydelig minne fra starten. Det var ikke vi to som var typiske «bestevenninner» på barneskolen selv om vi selvfølgelig hang sammen av og til. Det var først på ungdomsskolen at vi fant ut av vi virkelig var «knoll og tott».

Hva gjør at dere har holdt sammen gjennom flere av livets faser?

Helene: Først og fremst humor! Vi ler av de samme tingene, og har samme "sleivete" syn på verden. Vi er ikke selvhøytidelige, men har de litt samme spisse albuer uten at vi føler vi tråkker på noen.

En god venninne sier ifra når det trengs selv om det kan såre. Den dagen man forstår at alt blir gjort av kjærlighet og i beste mening, da forstår man at vennskapet er ekte og bunnsolid.

Hvis den ene føler at den andre blir urettferdig behandlet går vi i forsvar for hverandre, vi forteller hverandre at vi setter pris på hverandre, og i tillegg skaper det jo ikke problemer for samholdet at våre menn er gode kompiser. 

Helle: Vi har mye historie etter så mange år som nære venninner, men nøkkelordet er vel humor. Vi er oss selv sammen, og kan snakke veldig ufiltrert. Ærlighet scorer høyt, det samme gjør respekt for hverandre. Vi er gode på å gjøre hverandre gode, og unner hverandre veldig suksess enten det er i jobb eller hjemme. Vi får ofte spørsmål om vi er søstre, ikke bare fordi vi har likhetstrekk, men vi fullfører hverandres setninger og vet det meste om hverandre. Vi er gode på å gi hverandre bekreftelse og det gir en enorm trygghet.

Hva beundrer dere hos hverandre?

Helle: Helene er et rivjern, når hun bestemmer seg for noe blir det alltid gjort grundig! Hun er en kløpper på alt fra snekring til matlaging, og veldig praktisk anlagt. Også er hun en ekte løvemamma som forsvarer og verner om de hun er glad i. 

Helene: Helle er og blir en fest! Hun er ekspert på liv og røre! Helle er jo halvt dansk og det merkes i festlige lag. Vi synger begge i kor, og Helle kan virkelig synge! Hun er ekstremt lojal og jeg kan alltid stole på henne. 


Hvordan ser fremtiden ut for dere sammen?

Helene: Forhåpentligvis like morsom som tiden har vært frem til nå. Vi så vel kanskje for oss å reise litt mer sammen en det man har mulighet til akkurat nå, men det satser vi på at vil løse seg etterhvert. 

Helle: Den ser veldig bra ut, for vi har avtalt å booke oss inn på samme aldershjem med rikelig vin.

 

 

Skjerf