HVORFOR NEPAL?

HVORFOR NEPAL?

HVORFOR NEPAL?

Vårt mantra er #madewell og dette betyr at våre klær er laget med omtanke, i beste kvalitet, av fantastisk flinke mennesker som legger kjærlighet i hvert plagg. Vi sier #gratitude fordi vi er takknemlige for jobben som blir lagt bak hvert plagg, og vi setter pris på hver og en som bidrar til Close to My Heart. 
 
Vi ønsker å produsere så mye som mulig i Nepal, og i en verden hvor ting går veldig fort er vi opptatt av «slow fashion». Vi har siden starten besøkt fabrikkene jevnlig, og det er viktig for oss å anerkjenne og vise respekt for våre produksjonsansatte. Men hva er det som gjør Nepal så spesielt?

DER REISEN STARTET

Close to My Heart ble født i Nepal da Siv Katralen, hoveddesigner og eier av merket var på klatretur i Himalaya i 2011. Hun ble totalt forelsket i både menneskene og landet, og med hjelp fra hennes Sherpa fant hun sitt første produkt. Dette var et cashmereskjerf, nå velkjent som Mie og Mie Grand. En liten familiedrevet bedrift i hjertet av Kathmandu ble gitt produksjonen av skjerfene som i dag henger rundt halsen på tusenvis av kvinner i alle aldre.

VÅRT DNA 

DNA for Close to My Heart er og vil for alltid være dette lille landet som gjentatte ganger har blitt hardt rammet av katastrofer. Siv fikk en påminnelse om å fortsette produksjonen i Nepal da de to ødeleggende jordskjelvene i 2015 inntraff. Tusenvis av hjem og skoler ble skadet eller rast til grunne. Samme år for-årsaket en blokade av India enorme problemer; med begrenset tilgang til medisiner, mat, gass og drivstoff ble landet satt tilbake 50 år. 
 
Den verste skaden fra disse tre katastrofene fikk landsbyene kjenne på. Siv reiste til Nepal ikke lenge etter katastrofene og fikk se de forferdelige ødeleggelsen med egne øyne. Da ble det naturlig å gi tilbake til landet i form av akutthjelp og mer varige hjelpeprosjekter. På reisen sin så hun også Nepalesernes evne til å reise seg igjen. De har en helt egen evne til å takle motgang og slutter aldri å imponere oss. Vi er evig takknemlige for å kunne ha en del av produksjonen vår i vakre Nepal. 
 
HÅNDLAGET AV FOLK VI KJENNER I NEPAL
Alle våre cashmereskjerf er laget for hånd av våre beste folk i Nepal, og det ligger mye arbeid bak hvert enkelt skjerf. Først veves det naturfargede cashmeregarnet opp, så legges skjerfene til farging. Fargeblandingen lages på fabrikken ut ifra våre utvalgte sesong- og basefarger. Skjerfene legges i en stor gryte og farges inn med håndkraft. Når fargeprosessen er gjennomført, blir skjerfene hengt til tørk før de presses og label sys på for hånd.
BANDANA 
Mie og Pemba har lenge vært store favoritter og fast følge hos oss, og vi har nå fått et fantastisk mykt tilskudd til familien; Bandana. Dette skjerfet er oppkalt etter den nepalesiske kvinnen Bandana Rana, en av de viktigste lederne for kvinnebevegelsen i Nepal. Dette lillesøsteren til Pemba, og er et supermykt skjerf i 100% cashmere, 80x200 cm. Shop Bandana HER

 
Close to My Heart vil fortsette å skape arbeidsplasser i Nepal, spesielt for kvinner. Vi er opptatt av å bidra til å øke ferdighetene til våre kvinnelige arbeidere, sikre at de får bedre betalt i fabrikkene og gi dem et trygt arbeidsmiljø. 

Vi er evig takknemlige for samarbeidet med våre folk i Nepal, og vil takke deg for at vi kan holde produksjonen i gang. Vi savner landet sårt og håper vi snart kan dra tilbake til alle de flinke menneskene som står på hver dag.  

Shop #Madewell HER