Kashmir

Kashmir

Close to My Heart selger plagg av 100% Kashmir og Kashmirblandinger.

HVA ER KASHMIR?
Kashmir-ull er verdens mest eksklusive naturfiber og vi velger kun toppkvaliteten til våre produkter. Det er de fine underhårene i pelsen til kashmirgeita, et dyr som lever i f jellområdene i Kashmir mellom Kina, India og Pakistan. På grunn av de kalde vintrene har kasjmirgeitene utviklet en underpels med veldig tynne fibre som virker isolerende og holder geita varm selv ved svært lave temperaturer. Når våren kommer og det blir varmere felles pelsen naturlig for at geitene ikke skal bli for varme på sommerhalvåret. Da tas geitene inn og de gres gjennom en og en for å høste den fine underpelsen.
HVA KJENNETEGNER KASHMIR?
Produkter av 100% kashmirull har den fantastiske egenskapen at de er temperaturregulerende! Når det er kjølig virker kashmiren varmende og isolerende på kroppen, mens om sommeren tilpasser den seg kroppens temperatur og virker svalende. Grunnen til dette er at det ligger luft mellom hårfibrene som både isolerer og lufter på samme tid. Kashmirullen er utrolig myk og klør ikke! Den kan brukes rett på kroppen på både barn og voksne. Det er mange som bruker våre Pemba og Mie skjerf som pledd til små babyer - og det fungerer de ypperlig til!
HVORDAN BEHANDLE OG VASKE KASHMIR?
Kashmir er svært holdbart - om det behandles riktig.
Ved vask av Kashmirplagg hjemme bør man bruke maskinens ullprogram, på 30 grader med sentrifugering på 400-600 omdreininger og med vaskemiddel ment for ull. Benytt deg også gjerne av vaskepose - årsaken til dette er at du kan ha skader inni trommelen på vaskemaskinen din som kan føre til små hull i plagget.
Legg plagget flatt ved tørking så det ikke strekker seg i en uønsket fasong.
Ull og kashmir skal vaskes så lite som mulig, og er i stor grad selvrensende. Om du har fått en flekk, forsøk å fjerne kun flekken og luft ut plagget. I mange tilfeller holder det å lufte plagget i stedet for å vaske det i maskinen.
NUPPING
Dessverre må vi bare akseptere at plagg som er laget av ull/naturfiber kan nuppe noe, særlig i begynnelsen. Kashmir kan nuppe på områder som er berørt av friksjon, for eksempel ved ermene, brystet og nært hoften. Nupping skyldes at de korteste fibrene i garnet kommer ut ved første slitasje. Vi velger kashmirgarn i ypperste kvalitet og velger også det garnet som har lengste fibrene. Det er også slikt at nupping er veldig individuelt og avhenger helt av hvor statisk du er som person. Om du tiltrekker deg mye elektrisitet vil du være mer statisk og altså nuppe mer.
For å fjerne nuppene kan du enten benytte deg av en nuppekam eller plukke nuppene av, gjerne før første vask. Når nuppene er fjernet og plagget har blitt vasket en gang vil du oppleve at ullen har satt seg enda bedre og at nuppingen avtar.