Merinoull

Merinoull

Close to My Heart selger plagg av 100% Merinoull og Merinoull-blandinger.

 
HVA ER MERINOULL?
Merinoull kommer fra Merinosauen som er spesielt egnet for ullproduksjon. Merinoull har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper, og plagg i merinoull føles lette og myke mot huden. Fibrene er mer elastiske enn vanlige ullfibre, og plaggene holder derfor også bedre på fasongen. Vi benytter oss av 100% superfine italiensk merinoull i våre plagg. Denne ullen kjennes lett og myk på huden og klør ikke.
 
HVA KJENNETEGNER MERINOULL?
Produkter av 100% superfine merinoull har den fantastiske egenskapen at de er temperaturregulerende! Merinoullen regulerer kroppstemperaturen din ved å absorbere og slippe ut fuktighet. Når det er kjølig virker merinoullen varmende og isolerende på kroppen, mens om sommeren tilpasser den seg kroppens temperatur og virker svalende. Grunnen til dette er at det ligger luft mellom hårfibrene som både isolerer og lufter på samme tid. 
 
HVORDAN BEHANDLE OG VASKE MERINOULL?
Merinoull er svært holdbart - om det behandles riktig.
Ved vask av ullplagg hjemme bør man bruke maskinens ullprogram, på 30 grader med lav sentrifugering på 400-600 omdreininger og med vaskemiddel ment for ull. Benytt deg også gjerne av vaskepose - årsaken til dette er at du kan ha skader inni trommelen på vaskemaskinen din som kan føre til små hull i plagget.
Legg plagget flatt ved tørking så det ikke strekker seg i en uønsket fasong.
Ull og kashmir skal vaskes så lite som mulig, og er i stor grad selvrensende. Om du har fått en flekk, forsøk å fjerne kun flekken og luft ut plagget. I mange tilfeller holder det å lufte plagget i stedet for å vaske det i maskinen.
 
NUPPING
Vi velger alltid kvaliteter fra øverste hylle - dette gjelder også vår velkjente meinoull i 100% Superfine Italiensk Merinoull som har en lav grad av nupping. Om du nupper mye i denne kvaliteten vil årsaken være at du er svært statisk. 
Dessverre må vi bare akseptere at plagg som er laget av ull/naturfiber kan nuppe noe, særlig i begynnelsen. Merinoull kan nuppe på områder som er berørt av friksjon, for eksempel ved ermene, brystet og nært hoften. Nupping skyldes at de korteste fibrene i garnet kommer ut ved første slitasje. Det er også slikt at nupping er veldig individuelt og avhenger helt av hvor statisk du er som person. Om du tiltrekker deg mye elektrisitet vil du være mer statisk og altså nuppe mer.
For å fjerne nuppene kan du enten benytte deg av en nuppekam eller plukke nuppene av, gjerne før første vask. Når nuppene er fjernet og plagget har blitt vasket en gang vil du oppleve at ullen har satt seg enda bedre og at nuppingen avtar.