Mie skjerfene

Mie skjerfene

Disse vakre skjerfene var selve begynnelse av eventyret Close to My Heart! 
Siv Katralen, hoved-designer og eier av merket, var på klatretur i Himalaya i 2011. Hun ble totalt forelsket i både menneskene og landet, og med hjelp fra hennes Sherpa fant hun hennes første produkt. Dette var et cashmere skjerf, nå velkjent som Mie og Mie Grand. En liten familiedrevet bedrift i hjertet av Kathmandu ble gitt produksjonen av skjerfene som i dag henger rundt halsen på tusenvis av kvinner i alle aldre.
Denne lille fabrikken har fortsatt ansvaret for produksjonen av Mie og Mie Grand, og vi ønsker å vise dere hvor mye arbeid som går inn i å lage hvert enkelt skjerf. 
Siden 2011 har Close to My Heart laget mer enn 25 000 cashmereskjerf, og alle er håndfarget. 
Det ligger mye arbeid bak hvert enkelt skjerf og vi ønsker å ta dere med på produksjonsprosessen. 
Det naturfargete kashmirgarnet settes på vevemaskiner og skjerfene veves opp. 
Etter at de har blitt vevd opp går ... over alle skjerfene får hånd og retter opp i alle eventuelle hull og mangler. 
 
Etter kontrollen legges de naturfargete skjerfene til farging. Fargeprosessen gjøres for hånd og fargeblandingen lages på fabrikken ut i fra våre utvalgte sesong - og basefarger. 
Skjerfene legges i en stor gryte og farges inn med håndkraft. 
Når fargeprosessen er gjennomført blir skjerfene hengt til tørk før de presses og det sys på label for hånd. 
 
Mie skjerfet er vårt signaturprodukt. Det er her hele historien startet og det vil alltid være en stor del av Close to My Heart! Vi elsker dette skjerfet året rundt - og på grunn av den deilige kashmirkvaliteten kan det brukes like mye på sommeren som på vinteren. Det er alltid godt å slenge et deilig kashmirskjerf rundt halsen, bruke det som pledd på kjølige flyturer eller bruke det som sjal på svale sommerkvelder.